Sorg er en naturlig følelse og et udtryk for, at du har elsket, håbet og mistet.

Følelsen af tab kan opstå, hvis du mister en person eller noget andet i din tilværelse, som har betydning for dig. Følelsen af tab kan opstå hvis en du kender dør, hvis du mister et job, hvis du får et barn med et handicap eller hvis du bliver skilt og mister drømmen om den store familie.

Sorg har mange følelsesmæssige udtryk, og det er helt individuelt hvordan mennesker reagerer, og hvor lang tid det tager at komme videre.

Når du rystes af sorg og krise, kan det påvirke dit selvbillede, og du kan tvivle på om du reagerer forkert. Men der er ikke en rigtig eller forkert måde at sørge på. Sorg er en individuel og dynamisk proces, hvor du svinger mellem at være til stede i livet og i sorgens følelser.

Det er meget forskelligt, hvordan mennesker håndterer sorg. Derfor er det vigtigt at acceptere dine reaktioner og give dig selv plads og tid.

Sørger du, fordi du har mistet et menneske, skal du vide, at relationen ikke dør, selvom du har mistet personen. Sorgbearbejdning handler om at omforme de følelsesmæssige bånd til den døde, og finde en måde så sorgen bliver lettere at bære.

Sidder du fast i sorgen gennem længere tid, er det vigtigt at få støtte og rådgivning.

Jeg har stor erfaring i at tale med mennesker i sorg og kan tilbyde dig et rum, hvor du kan give sorgen plads og finde dit nye ståsted.

Ønsker du hjælp til at bearbejde dit tab?