Når du bliver ramt af alvorlig sygdom, oplever du ofte stærke overvældende følelser, der kan være svære at håndtere alene.

For de fleste er det ikke afgørende, om sygdommen er opstået pludseligt eller har været der over længere tid. Det er heller ikke altid afgørende, hvilken sygdom det er. Forskellige sygdomme og forskellige forløb kan belaste dig. For det handler om dit liv – lige nu.

Det kan være vanskeligt at erkende og acceptere, at du er blevet syg. Din hverdag og dine forestillinger om fremtiden ser pludselig anderledes ud. Dit selvbillede har måske ændret sig, og du har svært ved at genkende dig selv.

Livet med sygdom kræver nye måder at mestre tilværelsen på. Du skal tackle de forandringer og begrænsninger, som er blevet et vilkår på grund af din sygdom.

Hverdagen med de nærmeste, dit fritidsliv og dit arbejdsliv bliver påvirket i forskellig grad. Det vigtigt, at du holder fast i nogle af dine interesser, og det som giver dig glæde. Det giver dig energi og overskud til alle de svære ting, du skal igennem.

Jeg hjælper dig med at være i din nye livssituation på den bedste måde. Du kan få hjælp til at bearbejde svære tanker og følelser eller få konkrete råd, der giver dig muligheden for at få det bedste ud af din situation, som den er lige nu.

Når kræftsygdommen rammer

Hvis du har fået en kræftdiagnose, har du oplevet et chok, hvor alle dine følelser er kommet i spil.

Angsten, for hvad der skal ske, fylder for mange. Kræftsygdommen giver mange forandringer i dagligdagen og kan komme til at overskygge alt. Kræft rammer derfor hele familien

Det hele kan opleves kaotisk. Du ved måske ikke, hvordan du bedst griber det hele an, og det er helt normalt.

Mange kræftramte skal bruge nye sider af sig selv. De skal finde ukendte ressourcer frem både fysisk og psykisk. Og derfor er det vigtigt at få støtte og hjælp. Både af familie og venner men også professionelt. Nogle tanker kan nemlig være svært at tale med sine nærmeste om.

Jeg har lang erfaring fra Kræftens Bekæmpelse, hvor jeg har haft samtaler med mennesker ramt af kræft og deres pårørende.

Har du brug for hjælp til at tackle din sygdom?